Kategorier
Inredning

Mattläggare Stockholm – en billigare badrumsrenovering

Dags att renovera badrummet i Stockholm? Att badrummet står överst på mångas önskelista över renoveringsprojekt är ett faktum. Har man ett fräscht badrum så har man också satt en standard för resten av bostaden – och dessutom har man en plats där man kan ladda sina batterier efter en hård dag på jobbet.

Att man vill renovera badrummet är emellertid inte synonymt med att man har råd. Det är en renovering som överlag kostar ganska mycket pengar, men det många förbiser är att det också finns sätt att sänka kostnaderna. Att välja en mattläggare i Stockholm och en plastmatta snarare än kakel- eller klinkers kapar kostnaderna ganska rejält. Och, detta utan att det gör avkall på vare sig estetik, funktion eller säkerhet.

Hitta rätt mattläggare i Stockholm

Det är snarare tvärtom: anlitar du rätt mattläggare i Stockholm så får du rätt val av plastmatta, du får ett snyggt badrum – som ser lika snyggt ut även om några år – och du får dessutom ett golv där ingen risk för fuktskador föreligger.

Skillnaden mellan en plastmatta och klinkers är att den förra fungerar som en fuktspärr i sig – väljer du klinkers så finns alltid stora krav på att det underliggande materialet måste skyddas. Det är också därför man ser att fuktskador i badrum blivit vanligare. Med rätt mattläggare i Stockholm får du ett snyggt golv där ingen risk för fukt- eller vattenskador riskerar att dyka upp i framtiden.

Några saker att tänka på finns emellertid även vad gäller en matta i badrummet:

  • Rätt mattläggare i Stockholm: se alltid till att ta in offerter för att jämföra priser. Glöm inte Rot-avdraget! Kolla referenser och omdömen och se till att det finns certifikat för arbete i våta rum.
  • Hitta rätt matta. Det finns hur många mönster, färger och modeller som helst. Du kanske vill ha en matta som imiterar exempelvis marmor eller någon annan sten? Kolla igenom utbudet och be gärna din mattläggare i Stockholm om råd i frågan.
  • Hitta annan inredning. En badrumsrenovering kan vara svindyr – men även prisvärd. Var inte rädd för att vittja exempelvis Blocket i jakt på material i övrigt. Det går att komma ganska billigt undan – även om du anlitar professionell hjälp.