Kategorier
Renovering

Våga färg vid badrumsrenovering i Stockholm

Fler och fler vågar sig på en färgglad badrumsrenovering i Stockholm. Med hjälp av proffs på badrumsrenovering blir badrummen både praktiska och vackra.

Att renovera sitt badrum kan bli en dyr historia. Förutom själva materialet så kostar det ofta en hel del att få professionell hjälp med tätning av väggar, rördragning och elarbeten i våtrumsmiljö. Det är dock viktigt att inte snåla på sådant när det kommer till just en badrumsrenovering. Proffs på badrumsrenovering vet hur illa det kan gå om man ger sig på att fixa till badrummet på egen hand.

Många tror även att en badrumsrenovering i Stockholm eller någon annan stad måste göras på ett mycket subtilt vis. Att man bör välja kakel, blandare och väggfärg utifrån att precis alla människor ska uppskatta badrummet. Så är inte fallet. Precis som i resten av hemmet går det såklart alldeles utmärkt att inreda sitt badrum efter sitt eget tycke och smak.

Hitta sin egen stil vid en badrumsrenovering

Allt fler svenskar vågar sig på att använda färg i hemmet. På senare år har många valt att måla över sina vita väggar och ersätta väggfärgen med någon lite gladare kulör. Inredningsmagasin är fulla av inspiration när det kommer till att våga använda färg i sitt hem. Varje månad publiceras det nya reportage där läsarna får ta del av ytterst färgglada hem. Även badrummen i det svenska hemmen har fått hänga med i denna färgtrend.

En badrumsrenovering i Stockholm kan mycket väl domineras av en starkt rosa ton eller kanske kakel i mörkt grönt. Proffs på badrumsrenovering vet hur de ska guida sina kunder för att badrummen ska bli precis så originella och vackra som kunderna önskar sig. I motsats till vad många tror, tröttnar väldigt få på sina färgglada badrum. Istället vittnar en hel del människor om att ett färgglatt badrum kan bidra till ökat välmående.

Så väljer man färg till sin badrumsrenovering i Stockholm

Det kan kännas pirrigt att välja färg inför sin badrumsrenovering i Stockholm eller någon annan stad. Är man inte proffs på badrumsrenovering eller kanske aldrig gått igenom en sådan kan det vara svårt att veta vilken kulör man ska satsa på. Ett tips kan vara att ta sig en titt i övriga hemmet. Ofta blir det då tydligt vilken färgskala man uppskattar. Omedvetet väljer de flesta av oss en ganska tydlig linje i våra färgval.

När man identifierat vilken färg man verkar gilla i övriga hemmet är det dags att ge sig ut på jakt. Att hitta ett färgglatt kakel till väggarna är sällan något bekymmer. Kakel görs i en uppsjö av färger och man kan till och med välja ett mönstrat kakel om man så vill. På så vis kan man slippa göra ett drastiskt färgval och istället satsa på någon typ av kakel som flirtar med olika kulörer.

Det sitter i detaljerna under en badrumsrenovering i Stockholm

Därefter bör man ta sig en titt på badrumsporslinet och de små detaljerna i badrummet. Det går att hitta begagnat porslin till badrummet i många olika färger eftersom detta var mäkta populärt under 1960 -, 1970- och 1980-talet. Självklart finns det även nyproducerat färgglatt porslin att få tag i, men det kan krävas en del detektivarbete innan man hittar en passande producent av sådant.

Utöver dessa stora val gäller det även att matcha färgvalet i de detaljer man väljer vid sin badrumsrenovering. Tvålförpackningar, handdukar, tandborstmuggar och så vidare kan bidra till en extra tydlighet gällande färgen i badrummet. Är man riktigt djärv kan man förstås även välja att bryta av den rådande färgskalan och med färgglada detaljer skapa en spännande kontrast.