Kategorier
Renovering

Trendiga väggfärger

Ska du måla om? Även om det är relativt enkelt att måla om så är det något som de flesta inte gör varje år. Ska man ändå anlita en målerifirma i Stockholm som kommer och gör jobbet så kan det vara värt att sätta sig in i vad som är trendigt just nu. På så sätt kan du känna dig bekväm med färgvalet lite längre. Lycka till!

Gråblå och duvblå – lugna och vackra nyanser

Just nu ser vi mycket blått och då framförallt lite lugnare blåa nyanser såsom gråblå och duvblå. Dessa nyanser är enkla att inreda med och passar bra som färgbotten i de flesta hem. De är till exempel väldigt snygga tillsammans med lite ljusare naturmaterial som jute, linne och trä.

Ljusa och läckra pasteller

Pasteller är något som kommer med vårsolen. Dock är det lite annorlunda den här gången. Det verkar som vitt och brutna vita färger har ersatts med pasteller. Vitt har verkligen länge varit dominerande som väggfärg i skandinaviska hem men nu har även tiden runnit ut för den kritvita väggen, och skönt är väl det!

Det är läckert med pasteller och det går väl ihop med Art Deco- trenden som vi ser i inredningen just nu. Frossa i mintgrönt, ljust lila och rosa nyanser. Släpp loss i pastellernas värld!

Color blocking – våga bryta av

Color blocking är inte så mycket en färg det är däremot en teknik. Tekniken color blocking innebär att man sätter två eller flera färger emot varandra. Det kan göras på samma vägg, på angränsande väggar eller genom att måla tak, snickerier och väggar i olika färger som bryter av mot varandra. Color blocking är engelska och betyder färgblockering. Trenden tros komma ifrån den holländska målarens Mondrians konstverk.

Naturfärger – en tidlös klassiker

En relativt tidlös färgtrend är naturfärger. Känner du dig tveksamt kan du alltid välja färger såsom ljusgrå eller beige. De är snygga och stilrena. Man tröttnar sällan på väggar i naturfärger och de är lätta att kombinera med den mesta inredningen. För dig som har mycket annan färgglad inredning kan det vara bra att balansera med naturfärger för att få en harmonisk helhet.