Kategorier
Design

Stuckatur för en mysigare och vackrare lägenhet i Stockholm

En paradvåning i Stockholm som inte har stuckatur är något som knappt går att hitta. Det är ett sätt att smycka våningen på som gör att rummet blir mysigare och lyxigare på en och samma gång.

När man började använda sig av stuckatur så var det som en gipsens snickarglädje. Man ville smycka tak och väggar med något som stack ut, men som samtidigt var snyggt och klassiskt. Idag går det nästan inte att hitta en större våning i storstadsområdena som inte har stuckatur, och speciellt vanligt är det i de mer dyra områdena.

Generellt sett så hittar man stuckatur i större lägenheter i Stockholm och andra större städer, eller paradvåningar som de vackraste kan kallas för, men det går att sätta stuckatur i vilken lägenhet eller vilket hus som helst. Det är endast du själv och din smak som styr där.

Smycka våningen med stuckatur

Idag kan du hitta stuckatur i välsorterade butiker, ifall du inte vill vara traditionell och skapa dem själv. Du kan hitta stuckatur i gips, betong eller det lite mer vanliga och mer lättanvända materialet cellplast.

Stuckatur är vanligtvis vit men den går att måla över med vilken färg du önskar. Var bara försiktig vid montage och målning, samt rengöring, eftersom det är en känslig detalj som lätt kan gå sönder. Men när den väl sitter på plats så kan den pryda även den minsta lägenhet i kringkommunerna. Eller varför inte i ditt fritidshus i fjällen?