Kategorier
Golv

Chevronparkett som heter duga

Chevronparkett är något som du kan lägga in om du vill ha ett klassiskt vackert golv i din bostad. En parkett som den kommer nog aldrig att gå ur tiden.

Står du inför ett husbygge? Kanske är det ditt livs största satsning på dig och en eventuell liten familj. Då är det inte alltid så lätt att välja vilket golv man vill ha i sitt nya hus. Vissa rum är känsliga och andra mindre känsliga för val av golv. I de flesta fall funkar det utmärkt med parkett.

I hall och kök är det lite mindre vanligt med Chevronparkett då de har ytor som slits mer än i de andra rummen. Å andra sidan kan man slipa ekparkett så länge det finns någon millimeter kvar av träet på ovansidan. Det är med andra ord en väl investerad peng att välja ett parkettgolv i ek.

Kan du tänka dig att lägga in parkett men inte riktigt vet vilken typ, så är en Chevronparkett definitivt ett val du kommer att kunna vara nöjd med resten av livet. Den är klassisk, vilket innebär att den alltid kommer att passa oavsett i vilket rum den ligger i.

Chevronparkett lägger man stav för stav med kortändarna mot långsidorna

Det är verkligen en konst att lägga ett parkettgolv. I synnerhet gäller det just den klassiska och eleganta Chevronparketten. Varje stav måste läggas perfekt och det är av yttersta vikt att man gör rätt från början. Ett enda litet fel i starten skulle kunna bli alldeles ödesdigert på slutet.

Att lägga en Chevronparkett går till på följande vis. Stavarna läggs med en av bitarnas kortända mot en annan långsida så att de bildar en form av ett V. Det kan vara värt att nämna att alla stavar är exakt lika stora. Det vill säga att de alla har samma mått från början.

En efter en stav läggs så att mönstret till slut liknar vad man skulle kunna kalla för fiskben. Det är därför vanligt att man i gemene mans mun använder uttrycket fiskbensparkett istället för Chevronparkett. Varje stav limmas fast i underlaget. Det gör det lätt att förstå varför det måste vara rätt från allra första början.

Här nedan kan du hitta mer information samt tips för dig om Chevronparkett på webbsida: parwood.se