Tänk på belysningen

Det är lite konstigt. Nu har vi på F-rum bloggat om homestaging och inredning i över tre år, och ändå inte tagit upp det som är kanske viktigast av allt – ljuset. Belysningen är nämligen grunden i all homestaging och det som avgör om resultatet blir bra eller dåligt. Är belysningen dålig så kvittar det hur pass genomtänkt homestageingen är. Det blir bara pannkaka av allting ändå. Och är homestageingen dålig, men belysningen mycket bra så blir resultatet självklart bara att allt det dåliga framträder ännu mer. Katastrof med andra ord. Därför är det viktigt att belysningen blir bra när man homestagear, och det finns få eller inga saker som vi lägger ner mer tid på.

Taklampor inte nog

Eklund golvlampa.

Golvlampan Eklund från Chilli.

Det räcker helt enkelt inte med taklampor för att få tillräcklig belysning i ett rum. Visst, det är ofta tillräckligt när man bor och lever där, men vid en homestageing är kraven lite annorlunda. Ju mer ljus desto bättre. Men starkare lampor är inte svaret, utan snarare då att sprida ut belysningen så att den blir jämnare. Det gör man då helt enkelt genom att använda sig av fler lampor, och det kan ofta vara värt det att köpa några nya fina lampor för att maximera effekten (lamporna ska ju inte bara lysa upp, utan även se bra ut i sig och passa ihop med inredningen också).

Ett antal golvlampor i hörnen kan här göra stor skillnad och är i princip ett måste. Om du inte har tillräckligt med golvlampor, eller om de inte ser bra ut, så rekommenderar vi http://chilli.se som har ett stort sortiment till bra priser. Att du sedan kan ta med dig de nya lamporna när du flyttar är ju också ett plus – du kan ju använda den även efter att du homestageat och sålt din bostad.

Det var dagens tips från oss här på F-rum: ordna med stark och jämn belysning när du homestagear lägenheten inför en visning, och om så krävs så köp in en eller ett par nya golvlampor för maximal effekt. Vi lovar att det gör stor skillnad i positiv bemärkelse, så länge som bostaden och inredningen i övrigt ser bra ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *