Snygg, enkelt och klassiskt

Det finns vissa delar av inredning som aldrig kommer att gå ur tiden. Saker som tidens tand inte biter på. Detaljer som du egentligen kan använda när som helst, var som helst. Det är hög tid för mig att lyfta trasmattorna till den höjd som de förtjänar att vara på. Se mig gärna som trasmattornas beskyddare, för det finns så mycket vackert i dessa mattor som många inte ser. De har helt enkelt fått ett oförtjänt dåligt rykte, som något fult och med dålig kvalité. Jag vill hävda att det faktiskt är tvärtom. Trasmattor är kanske det vackraste hantverk som finns med tanke på all den kärlek som läggs ner på dem och denna kärlek gör också att mattorna är alldeles fantastiska rent kvalitetsmässigt.

Låter jag provocerad? Jag kanske är det lite också. Jag hör alldeles för många gånger om hur folk rynkar på näsan åt trasmattor, och hur deras plats ska vara på smutsiga källargolv eller i någon verkstad. Det låter kanske märkligt för många, men en stor och fin trasmatta kan mycket väl vara den där sista pusselbiten som får ditt vardagsrum att verkligen lysa upp av glädje och värme. För det är precis vad en trasmatta förmedlar. Det rustika, det vackra, den leende inredningen. Det gäller bara för dig att komma ut ur ditt avskalade ska och inse hur mycket en trasmatta kan göra för dig. För inredning handlar (för det mesta) inte om att andra ska tycka att du har det fint, utan att du själv ska trivas. Annars är det nästan ingen idé att försöka.

Hantverket att skapa trasmattor är tyvärr på nedgång, och det är inte alls lika vanligt att se personligt skapade mattor i hemmen. Men det betyder inte att det inte går att få tag på, tvärtom. Det finns inredningsbutiken och sajter som har insett att det finns ett stort folkhemsvärde i trasmattor, och den butik jag gillar mest är www.trademax.se. De har trasmattor som verkligen kapslar in det som är det historiska med trasmattor, och de har dessutom många varianter som har en lite mer modern touch, för de som kanske inte vågar att gå all in på trasmattevärlden. Men är ni som jag och gillar det som är personligt och intensivt i heminredning så kan jag verkligen rekommendera att ni kollar på Trademax.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *