Sätt prägel på badrummet

Oavsett om du har ett nyrenoverat/nytt badrum eller ett som hängt med i många år går det med små knep får badrummet att kännas gemytligt och se väl inrett ut. Jag tänkte ge lite tips hur du kan bära dig åt med detaljerna. Eftersom jag säger små knep så pratar jag inte om de stora sakerna som möbler, golv eller badkar.

1. Välj inredningsstil

Först bör du i förväg tänka ut vilken typ av stil du vill inreda ditt badrum i. Om du blandar inredningsstilar blir det lätt kaka på kaka utan någon röd tråd och det märker ett tredje öga ganska snabbt.

Beroende på hur stort badrum man har får man så klart plats med olika mycket saker, men tänk exempelvis ut om du vill använda dig av trä, slitet trä, glansigt trä, metall, betong eller annan materia. Färger spelar inte så stor roll inledningsvis. Om du exempelvis har skåp som du vill ha metallhandtag på bör du även välja handdukskrokar, toalettrullehållare och liknande i metall.

Samma gäller med prydnadssaker och övriga inredningsdetaljer. Vill du ha en ljusstake i silver bör även andra prydnadssaker som exempelvis fat eller lampor vara i silver.

En besökare märker snabbt om det finns en röd tråd här och om man tänkt till. Det gör verkligen det lilla extra.

2. Det lilla extra

Har du en hyresrätt blir man lätt väldigt begränsad med vad man kan göra, men har du en bostadsrätt eller hus går det göra små saker som sätter prägel. Här är några exempel:

 • Blommor skapar en fräsch känsla och fantastisk doft. Undvik plastblommor. 2-3 blommor kan placeras i fönster, på golv eller hyllor.
 • Tvålpumpar/tvålhållare och tandborstmuggar är något gäster ser vid toalettbesök. Dessa finns i många varianter och kan köpas på såväl ICA som i designbutiker. Kvalitén på tvålpumpar är väldigt ofta dålig och antingen brukar pumpfunktionen gå sönder ganska snabbt eller så läcker behållaren/pumpen som gör att tvål läcker ut och stelnar, vilket inte är snyggt. Lägg lite extra slantar på en snygg tvålpump som har hög kvalité.
 • Vägghyllor är väldigt snyggt att sätta upp om plats finns. På denna kan ni ställa foton, en blomma, stearinljus och smått & gott.
 • Toalettborstar och toalettpappersmagasin köper många billigt från t.ex. IKEA men det är så snyggt med badrum som har lite dyrare varianter. Dessa sticker verkligen ut och gör det lilla extra.
 • Många har sina tvättkorgar i badrummet, av praktiska eller utrymmesmässiga skäl. Har man det kan man investera i lite snyggare varianter. Finns exempelvis på Mio och Em-möbler.
 • Har ni tvättmaskin i ert badrum kan ni köpa snygga metallburkar för tvättmedel och ställa synligt på en hylla eller liknande.
 • I vardagsrum och sovrum är det populärt att ha trästegar med hyllplan. Dessa är även väldigt fina att ha i badrum om yta finns.

3. Färgtema

Vi har olika årstider och högtider och de som gillar inredning är inte sena på att utnyttja detta i sin inredning. I ett badrum är det absolut snyggast när det syns att man tänkt igenom sina färgval där det är textilerna och inte inredningsdetaljerna som ska utgöra den största delen av färgtemat:

 • Handdukar
 • Badlakan
 • Duschdraperier
 • Gardiner
 • Badrumsmattor

Dessa textiler är oerhört enkelt att byta ut om man bara vill ändra färgtema för att man tröttnat på den gamla eller om man vill följa årstider. Viktigast av allt  är att hela familjen har samma färg på handdukarna. Sen kan man ha rött duschdraperi och badrumsmatt vid jul som kombineras med vita handdukar – perfekt julkänsla.

Jag har precis stylat klart ett badrum åt en familj som önskade inredningsstilen New England som oftast brukar bestå av röda, blåa och vita färger. Tänkte visa vad för produkter jag använde för detta projekt.

nova-duschdraperi
Snyggt rött duschdraperi med vita stjärnor.

old-flags
Blå/vit badrumsmatta ”Old Flag”. Så mycket New England det bara går att bli.

nova-badhandduk

Nova badhanddukar. Samma serie som duschdraperiet.

luxury

 

Pampig ljusstake. Jag valde den silvriga varianten. Kostar 499kr.

tvattkorg

Stilren och snygg tvättkorg från Åhlens för 399kr. Modellen jag köpte hade rött tyg runt kanten i toppen.

Dessa produkter tillsammans med prydnadssaker blev otroligt vackert ihop. Totalkostnad blev ca 2300kr + arbetstid. Små saker som förvandlade badrummet från plastigt till riktig New England-stil. Lägger upp en bild på slutresultatet om jag får OK från kunden.

Hoppas du fått lite inspiration om du läst såhär långt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *