Inredningen blir mer miljövänlig

När man arbetar med homestaging och homestyling så gäller det att man håller koll på de senaste trenderna och vad som händer och sker i inredningsbranschen. En sak som känns väldigt kul är att inredningen idag blir mer och mer miljövänlig. Vi använder oss till exempel av begagnade möbler i mycket större utsträckning nu än för 10 år sedan då allt gärna skulle vara splitternytt och man köpte nytt och bytte ut trots att det egentligen inte behövdes. En annan del av miljötänket är att möbler nu för tiden också i högre grad tillverkas miljövänligare och för att hålla längre.

Det här ser man också i hur man renoverar nu för tiden. Istället för att bara renovera för att skapa nytt så renoverar man med ett hållbart tankesätt. Det ska vara snällt mot miljön samtidigt som det är fint. Ett exempel på det är vilka fönster man väljer. Väljer man fönster som isolerar bra så kan man hålla mer värme inne, vilket sparar pengar och energi i form av att man sänker kostnad och förbrukning. Med välisolerade fönster kan man dessutom få andra positiva effekter, som till exempel bättre ljudisolering.

pvcAtt tänka kvalitet betyder också att man inte behöver byta så snabbt. Ska man till exempel ha PVC fönster så bör man i vårt kalla klimat välja A-klassad PVC som är starkare och därmed minskar risken för sprickbildning. Underhållsfria PVC fönster, som man exempelvis hittar hos Nordiska Fönster, är med andra ord en bra investering både för en själv och för klimatet. Vi hoppas att miljötrenden kommer att fortgå och växa sig ännu starkare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *