Hur vi jobbar

När jag inreder åt någon annan är det allra viktigaste att först sätta sig ner och ha en konsultation. Jag vill veta vad kunden har i åtanke, om det finns speciella önskemål, och vad som faktiskt behöver göras. Det är viktigt att ha en bra grund, så att man sedan kan arbeta utan att behöva gå tillbaka med funderingar.

För att kunden ska bli nöjd, och för att vi ska kunna utföra vårt arbete smidigt, behöver vi alltså förstå varandra innan vi börjar. Jag gör en skiss där jag både har kundens önskemål i åtanke, men även kommer med egna förslag. Jag har ofta flera olika alternativ, och ger råd och tips om vad som passar ihop. Gäller det homestyling, d.v.s. inredning i ett hem där någon bor, måste man också tänka på vilka behov som finns.

Har kunden till exempel önskemål om en gästsäng där det inte finns så mycket plats, kan det vara bra att tänka bäddsoffa istället för vanlig soffa i vardagsrummet. Självklart arbetar jag efter prisvärda alternativ, och försöker hitta billiga soffor eller bäddsoffor, som ändå håller bra kvalitet och är snygga. För att ett rum ska harmonisera måste man också anpassa andra detaljer, som soffbord. Har man en bäddsoffa ska soffbordet till exempel inte vara allt för tungt och svårt att flytta.

När vi kommit överens är det dags att börja jobba. Om vi ska hjälpa till med större renoveringsprojekt, som till exempel tapetsering, börjar vi givetvis med det. Annars går vi direkt på inredningen. Kunden kan nu luta sig tillbaka när vi gör jobbet, men vi är alltid öppna för frågor eller funderingar, och kan självklart lägga till tjänster efter hand om kunden önskar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *