Höstens färger 2013

När man homestagar en bostad är det bra att använda neutrala färger på till exempel soffor, gardiner och sängöverkast, för att inget ska sticka ut för mycket eller se för udda ut. Det är för att man vill att köparen ska kunna se sitt framtida hem, och inte någon annans hem. Det får dock inte heller se för tråkigt ut, och ofta kan man anpassa färgvalen lite efter den förväntade åldern på målgruppen.

När man använder sig av neutrala färger kan man enkelt lägga till andra färger i mindre detaljer, för att det ska bryta av lite och göra bostaden mer spännande. Det kan vara bra att hålla koll på vilka färger som är trendiga just nu, och försöka följa årstiderna. En färg som alltid går hem är vitt. Det ger ett fräscht intryck och är neutralt, samtidigt som det enkelt kan matchas med andra färger. För att göra bostaden mer levande kan man använda olika vita nyanser.

I höst ser vi även mycket grått. Den gråa färgen är enkel och lätt att ta till sig. Grått kombinerat med vitt ger en ganska stram och neutral känsla, som även upplevs ganska lyxig. För att bryta av och få in lite färg kan man välja starkare färger på de mindre detaljerna, som till exempel en kudde eller pläd i en soffa. Det kan matchas med ljuslyktor av samma färg på soffbord och hyllor.

Soffa, soffbord och kuddar

I höst är det blått, orange och grönt som gäller. Blåa toner ska vara år det mörkare hållet, de orangea ska vara ljusa och klara, och de gröna ska vara lite mer dämpade. För att det inte ska bli för spretigt kan man välja ett par färger, och använda olika nyanser av dessa. Låt gärna färgerna följa med genom hela bostaden, för att få en bra helhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *