Hitta inspirationen

Inredning handlar alltid om inspiration. Även om man har lång erfarenhet och stor kunskap, måste man ändå fylla på huvudet med inspiration för att inte fastna. Det gäller att hela tiden hitta nya infallsvinklar, följa de trender som kommer och går, men samtidigt hitta sin personliga smak. Det är omväxlingen som gör inredning så roligt!

När man arbetar med inredning måste man givetvis ha kundens önskemål i åtanke, men man ska inte heller vara rädd för att visa sina egna tankar och idéer. Ibland kanske inte kunden har några direkta önskemål, och då kan det vara svårt att få en känsla av hur hemmet ska inredas.

Vi på F-rum brukar alltid uppmana kunden att titta igenom möbelkataloger, hemsidor och bloggar, för att skapa sig en bild av vad denne skulle kunna tycka om. Även om slutresultatet kanske blir långt ifrån det, har vi ändå börjat kommunicera om inredningen. När det handlar om inredning är ju det viktigaste är att kunden ska trivas. Gäller det homestaging har vi ofta lite mer fria tyglar.

Internet är en fantastisk plats för att hitta inspiration, eftersom man har möjlighet att söka över hela världen. Om man till exmpel ska inreda ett vardagsrum kan man hitta massor av bilder och tips om hur andra har tänkt när de valde soffa, vilka soffor som passar till vilket soffbord, hur man på bästa sätt kan gömma sladdar, och så vidare.

Även tidningar och tv-program är bra ställen att finna inspiration. Men ibland kan det vara så enkelt som att man är hemma hos någon där man hittar en fiffig lösning, eller går i en butik och ser något bra. Det gäller att hålla ögonen öppna överallt, för inredning finns överallt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *